Este albirea dintilor potrivita pentru tine sau nu?

zambet frumos si sanatos
Cum iti mentii zambetul frumos si sanatos?
February 7, 2018
Show all

Este albirea dintilor potrivita pentru tine sau nu?

albirea dintilor

Este albirea dintilor potrivita pentru tine sau nu?

Fiecare persoana isi doreste un zambet cat mai senin si estetic, insa cu toate ca apelam la metode de ingrijire constant din cauza alimentatiei se intampla ca dintii nostri sa se ingalbeneasca treptat. Acesta fiind un impediment in calea zambetului ideal dupa care tanjim. In acest sens, oamenii au inceput sa se indreptate tot mai des spre albirea dentara.

 

Albirea dentara a devenit unul dintre cele mai solicitate servicii intalnite in cabinetele stomatologice si are ca scop inlaturarea coloratiilor de pe suprafata dintilor prin intermediul unor substante active. Culoarea naturala a dintiilor este afectata in timp de pigmentii din diferite substante: cafeaua, ceai,vin,nicotina si asa mai departe. Pigmetii respectivi patrund prin stratul de smalt si ajung la nivelul dentinei, astfel fiind vizibile coloratii ce nu pot fi indepartate prin periaj dentar sau detatraj.

 

In acest demers este foarte importanta opinia formata a medicului stomatolog in jurma unui control amanuntit. Aceasta procedura se realizeaza in cabinetul stomatologic, dupa efectuarea unui detatraj si a unui periaj profesional.

Rezultatele albirii dentare sunt vizibile intre 1-3 ani, in functie de calitatea igienei orale pe care pacientul o are si a alimentelor pe care acesta le consuma. Odata ce acest tratament se recomanda ca pacientul sa nu consume cafea, vin, tutun, ciocolata iar pe langa acestea igiena oral atrebuie sa fie corespunzatoare folosindu-se produse care au efect de albire.

Avantajele acestei proceduri constau in mentinerea albiri dintilor cu 2-3 nuante in urma fiecarei sedinte,  efiencienta iar petele de pe dinti sunt inlaurate. Pe langa aceste avantaje, mai apar si anumite dezavantaje  printre care: albirea dentara nu functioneaza pe oate tipurile de dinti, folosirea in exces a acestei proceduri poate duce la oxidarea proteinellor din structura smaltului si a dentinei, iar albirea dintilor are efecte numai asupra dintilor naturali.

Daca iti doresti sa apelezi la procedurile de albire a dintilor, te sfatuim sa apelezi la mediul stomatolog pentru a beneficia de cea mai buna ingrijire dentara!

Programari Online